Marleen Laverman

Doendenker

Mijn interesse in de manier waarop onze samenleving is georganiseerd was er al vroeg.

Ik deed onderzoek naar onder andere burgerparticipatie, wijkgericht werken en grote projecten, waarbij mijn belangrijkste doel was om impact en beweging te brengen.

In 2010 maakte ik één van mijn dromen waar: ik reed met mijn vriend en een ex-legerambulance van Nederland, via Turkije, Iran en Pakistan naar India. Een zeer indrukwekkende reis, waarmee ik mijn eigen beeld van de wereld heb verrijkt en ondervond hoeveel kennis en kunde er in de samenleving zit.

Dat inspireerde mij om in 2011 te starten met mijn eigen onderneming, waarbij ik mij ben gaan richten op het stimuleren van de potentie in de samenleving voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Het verbinden van overheid en samenleving is voor mij dé manier om te komen tot een samenleving die een beter antwoord heeft op de belangrijkste vraagstukken van nu. In 2016 gingen we opnieuw op reis met dezelfde legerambulance. Dit keer met de vraag die ons steeds bezighoudt: hoe willen wij leven? Is een leven in een kleinere gemeenschap dichter bij de natuur wat voor ons? We gaven de reis en het project de naam Circumbendibus. Het betekent zoiets als een onmogelijke omweg om ergens te komen of om een verhaal te vertellen. Het zit in mijn aard om te blijven onderzoeken, niet vast komen te zitten in een dagelijkse routine. We zijn net weer terug na een rondje van meer dan 40.000 kilometer om het noordelijk halfrond.

marleen@7zebras.nl, 06 2849 7360

Marleen Laverman op Linkedin

Zebraprint

  • Bestuurskundige en communicatiewetenschapper.
  • Leerschool bij adviesbureau voor overheid, Necker van Naem en on the road, tijdens wereldreizen.
  • Aan de basis van Spoor van Vernieuwing, initiatiefnemer van de Vriendinnen van Cartesius.
  • Inzetbaar binnen gebiedsontwikkeling, in onderzoek en communicatie. Als Doendenker om de kracht uit de samenleving te benutten voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

FullSizeRender (1)