Zebra op pad

Schoolreisjes voor professionals

Weet je het nog, hoe je als kind op schoolreisje ging? De voorpret, de snoepzak in het rugzakje, de jolige buschauffeur, naast je beste vriendje of vriendinnetje of juist een kind dat je niet zo vaak sprak. Iedereen een beetje opgewonden. Altijd leuk en vaak ook heel leerzaam. Want dat laatste was natuurlijk oorspronkelijk de hoofddoelstelling. Je moest er wat van opsteken.

Professionals zijn nooit te oud om te leren, maar hebben vaak geen tijd om lange trainingen of opleidingen te volgen en willen vooral heel praktisch leren. Kennis en ervaring opdoen die ze de volgende dag meteen in hun eigen werkomgeving toe kunnen passen.

Wij geloven dat je veel kunt leren van geleerde docenten, maar ook van gewone collega’s die elders met dezelfde vraagstukken worstelen en daar oplossingen voor gevonden hebben. Deze collega’s kunnen jou met hele praktische tips en slimme observaties net die ene stap verder helpen.

We geloven ook dat leren het meest effectief is als je niet alleen hoort over de ervaringen van anderen (met een flitsende powerpoint in een zaaltje) maar ook zelf ziet en ervaart hoe dat heeft uitgepakt. En daarvoor moet je op pad, naar de plekken waar het echt gebeurt. In je spijkerbroek met gympen in de praktijk zien en meemaken hoe het echt werkt. Dat heeft pas impact.

Dus wil je met je eigen organisatie op pad? Of juist met meerdere partijen uit je eigen wijk of gemeente? Wil je ze kennis laten maken met een bepaald thema en de praktijk laten ervaren? We helpen je graag die ideeën vorm te geven. Samen maken we een mooi afwisselend programma op maat.

IMG_2993