Een nieuw samenspel

In de nieuwe participatiepraktijk wil de overheid minder aanwezig zijn en meer ruimte bieden aan instellingen, bedrijven en burgers om aan de slag te gaan met de kansen en problemen die zij zelf zien en ervaren. Dat vraagt om een nieuw samenspel, een nieuwe overheid. En om samen leren, in de praktijk en ontdekken hoe het ook anders kan.

  • Met 50 vrijdenkers ontwierpen we in 1 dag een ruggengraat voor de nieuwe overheid. Vloeibaar en sterk, handig en menselijk. Een netwerkorganisatie die functioneert vanuit bezieling.
  • In onder meer Hellendoorn, Zevenaar en Utrecht bouwen we aan gelijkwaardige samenwerking tussen overheid, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners. Communitybuilding met lessen voor de participatiepraktijk.
  • In gesprek met het onderwijsveld maakten we een innovatieschrift voor de onderhandelaars over de nieuwe CAO voor het primair onderwijs.
  • We zetten ons met Kracht in NL in voor coöperatieve samenwerking die de maatschappelijke en economische innovatie in Nederland versnelt. www.krachtinnl.nl
  • Het Kompas voor Initiatief wordt in Utrecht gebruikt als dialoogposter om samen met initiatiefnemers te leren hoe overheid, partners en bewoners elkaar kunnen versterken. Samen maken zij Utrecht.

Schermafbeelding 2013-11-08 om 13.29.37