Jij maakt het verschil

Verandering begint bij mensen, die andere stappen gaan zetten, vaak tegen de ‘gevestigde orde’ in. Omdat ze het zelf willen en geloven dat zij het verschil kunnen maken.De kracht van de verandering wordt bepaald door ieders persoonlijke gedrevenheid en door organisatie- of politieke belangen. Als er ruimte is om daarover te praten, komen mogelijkheden in beeld om patronen te doorbreken.

  • De bucket list maakt drijfveren en belangen bespreekbaar. Zo realiseerde de afdeling Interactie van BZK zich dat hun jaarplan alleen kans van slagen heeft als tenminste 1 collega zich persoonlijk aan een actie wil verbinden.
  • Tijdens inspiratielezingen en workshops wordt zichtbaar waar het mensen op hun werkplek echt om gaat; wat hen beweegt en in beweging laat komen. We treffen doel met onze powertalks over o.a. party-cipatie en werksessies over ‘de overbodige overheid’.
  • Door dilemma’s van de participatiepraktijk onomwonden te benoemen, wordt het gemeenteraden en colleges duidelijk waar belangen botsen en doorbraken nodig zijn om samen verder te komen. We waren onder meer in gesprek in Eindhoven, Utrecht en Deventer.
  • We omarmen kunstinterventies als manieren om patronen te doorbreken, waardoor ruimte ontstaat voor verwondering en verandering. Zo logeerde Sara een maand in de grootste vergaderzaal van waterschap De Dommel. Ze onderzocht er de gedachten van deelnemers aan overleggen en bracht ideeën voor een slagvaardige organisatie. Sara is een van de levensgrote vrouwenportretten van CMUNZ die reflecteert op organisatievraagstukken. Ze was ook een tijdje te gast bij stedelijk emancipatiecentrum Feniks in Tilburg.

 

bierviltje