Bouwen op Elkaar

200 roze koeken, 10 bouwhelmen, 3 sturende principes, 5 opgaven en bijna 200 mensen die samen aan een nieuwe Visie op Zorg en Welzijn bouwen. In Assen werd vorige week hard gewerkt tijdens de Bouw&Sloop2daagse.

Drie sturende principes vormen de basis: een coördinerende rol voor de gemeente bij de zorg voor de meest kwetsbare burgers van Assen en ruim baan voor de inwoners en professionals van Assen als het gaat om de kwaliteit van de samenleving. Verder komen er geen nieuw activiteiten zonder bestaande activiteiten af te schaffen.

Vertegenwoordigers van kwetsbare en weerbare burgers doen de aftrap: wat hebben zij nodig om mee te doen in Assen? De mensen die in de dagelijkse praktijk er voor hen zijn – al dan niet professioneel – kijken vooral hoe ze de informele en formele steunstructuren op elkaar kunnen afstemmen. Ook scherpen ze de opgaven waar Assen op het gebied van Zorg en Welzijn voor staat aan: Assenaren voor elkaar, Oog voor de jeugd, Eigen kracht voorop, Ook kwetsbare mensen doen mee en Gezonde leefstijl.

Beleidsadviseurs en managers van instellingen zetten hun creativiteit in om de beren op de weg naar een uitvoerbare Visie te verjagen. Directies en bestuurders kijken waar zij hun munten op in zouden zetten. Leden van de WMO raad en de gemeenteraad leiden de gesprekken, ambtenaren van de gemeenten noteren de conclusies. En het College van B&W gebruikt de middag om de oogst van 2 dagen tot zich te nemen en daar knopen over door te hakken.

Het resultaat is een aansprekende Visie op zorg en Welzijn in Assen die nu bij de WMO raad ligt voor advies en daarna naar de gemeenteraad kan voor vaststelling. Zodat Assen gezamenlijk de verandering in kan zetten, onder het motto: Bouwen op Elkaar.

Meer weten? Neem contact op met 7Zebra’s of kijk op http://www.assen.nl/Welkom_in_Assen/Visie_op_Zorg_en_Welzijn.

Dit bericht is geplaatst in 7Zebra’s in de praktijk met de tags , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bouwen op Elkaar

  1. Boukje Keijzer schreef:

    Razend benieuwd hoe de raad beslist over de Visie die we samen gebouwd hebben!

    Boukje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *