De Boom en het Rizoom

Hoe zorg je dat de hiërarchische, verticaal georganiseerde wereld van de overheid aansluit op de horizontaal werkende netwerksamenleving? Hoe zorg je dat de boom geworteld blijft in de samenleving en daar haar voeding uit haalt?

In het essay ‘De Boom en het Rizoom’ – in 2010 uitgegeven door de NSOB – schrijven onderzoekers Van der Steen, Peeters en Van Twist over een andere manier van beïnvloeden van het gedrag van partijen in de samenleving. Als de gemeente meer overlaat aan de samenleving betekent dit dat bewoners en maatschappelijke partners meer verantwoordelijkheid gaan nemen voor bepaalde maatschappelijke taken. Dit zal gebeuren als er voldoende gemeenschapsvorming is in die samenleving of wanneer die gestimuleerd kan worden.

Van de overheid wordt ‘betrokken bescheidenheid’ verwacht: wel betrokken en verantwoordelijk, maar zonder een invulling van die betrokkenheid die maatschappelijke dynamiek verdringt. Wel oplossen, maar niet overnemen van een probleem. De overheid moet een bepaalde mate van ‘openheid’ toelaten als het gaat om de beoogde uitkomsten.

Dat betekent niet dat zaken over de schutting worden gegooid: een optreden dat meer overlaat aan maatschappelijke actoren moet buitengewoon krachtig zijn. Kwalitatief sterk, met een bijzonder vermogen om dynamiek op gang te brengen, te richten en waar nodig (bij) te sturen.

Dat is geen sinecure uiteraard, maar de onderzoekers geven voldoende aanbevelingen, die 7Zebra’s in diverse opdrachten probeert toe te passen. Zoals in Purmerend waar de maatschappelijke partners zelf invulling geven aan de bezuinigingen op het gebied van zorg, welzijn, sport, cultuur en educatie. Of in de provincie Zuid-Holland waar de Impulsprogramma voor Recreatie en vrijetijd vooral gericht is op die projecten waar ook de energie en realisatiekracht van de maatschappelijke partners en ondernemers zit.

Verplichte kost voor iedereen die gelooft in minder overheid en meer samenleving.


De boom en het rizoom

Dit bericht is geplaatst in Inspirerende publicaties met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *