Duurzame verbintenissen

Met elkaar, opdrachtgevers en partners

“Hier ligt de kust, een kantlijn van zand.” ~ Ingmar Heytze, Kustlied

Het project Bescherm de Kust was een geweldige ervaring: meer dan 100.000 mensen namen de verantwoordelijkheid voor het ‘koesteren’ van het kustgebied en riepen de minister op om onze unieke Nederlandse kust open en mooi te houden.

We organiseerden met de Bescherm de Kust partners Kustontmoetingen om elkaar te inspireren en in actie te blijven. ‘Wat gaat jou aan het hart en waar wil je je hard voor maken’? Zo’n 400 bezorgde Nederlanders en Belgen waren erbij en vertelden over hun persoonlijke drijfveren. Zij werkten hun ideeën uit in vervolgbijeenkomsten. Wij maakten met hen kustagenda’s. Een feest, want Kustbeschermers zijn duizendpoten. Met elkaar vertegenwoordigen zij een indrukwekkend kapitaal aan kennis en kunde, talenten en vaardigheden. Gedeeld is de passie voor de kust. De emoties zitten diep. “De kust is niet van ons. Wij zijn van haar.”, schrijft dichter Ingmar Heytze in het kustlied dat hij speciaal voor Bescherm de Kust maakte. Kijk en luister hoe kustbeschermers het lied vertolken. Zij blijven elkaar ontmoeten om samen acties te ondernemen via het forum.

“In 2016 hebben we geweldig geïnspireerd mogen samenwerken met Bureau 7Zebra’s in het project www.beschermdekust.nl. We kregen te maken met een ware explosie van creativiteit, gecombineerd met uiterst efficiënt projectbeheer. Het resultaat waren drie onvergetelijke kustconferenties, die in belangrijke mate hebben bijgedragen aan het succes van het burgerinitiatief Bescherm de Kust. Kortom, 7Zebra’s bedankt, mede dankzij jullie blijft de Nederlandse kust mooi en natuurlijk !!!”

Dr. Arne M. Heineman, Programmamanagement Landschapimpuls – Streek- en Kustconferenties. Vereniging Natuurmonumenten.