Energie en plezier

Makkelijk maakt 7Zebra’s het niet, wel spannend en leuk!

Op ontdekkingsreis naar de Bibliotheek van de toekomst

Route 2020 staat in het teken van DELEN, DURVEN, DOEN, gewoon op pad gaan en uitvinden wat wel en niet werkt. Om vervolgens de opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen en de eigen aanpak te verrijken. De formule is dat de ene Bibliotheek een vraag stelt aan de andere. Op het reisschema staan PleisterPlaatsOntmoetingen, de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’, de proeftuinen en de parels. We werkten toe naar een slotevent in de vorm van een beursvloer om een volgende fase in te luiden.

“De Zebra’s hadden snel zicht op de complexiteit en dynamiek van de branche en schetsten een realistisch eindresultaat. De uitwerking van de reismetafoor in concrete activiteiten geplaatst op een tijdlijn heeft in grote mate bijgedragen aan het vasthouden van de focus en het realiseren van de planning en het behalen van het beoogde resultaat.

Een belangrijk uitgangspunt voor het project ‘van, door en met bibliotheken’ hebben de 7Zebra’s gehanteerd als ‘streng’ toetsingskader voor alles wat we deden. Deze sturing hield ons op koers.

Ze hebben zich tot het einde van het project enthousiast en met veel energie ingezet. Het was heel plezierig om te werken met mensen die zich betrokken tonen, snel reageren, proactief ons ‘achter de vodden’ zitten, goede teksten schrijven, kennis hebben van communicatieuitingen en constructieve feedback geven.

De routekaart was bijvoorbeeld een gouden greep; op één A4tje stond ons hele verhaal en de planning, dit communiceerde heel effectief.

Het is gaan gonzen! Mede dankzij de 7Zebra’s.” 

Henriëtte de Kok –  Reisleider Route 2020 (Vereniging van Openbare Bibliotheken)