Meedoen in Zeist

Sociale wandelkaart om cruciale prestaties te monitoren in het Sociaal Domein in Zeist

Mee kunnen doen is belangrijk voor een goed leven in Zeist. De gemeente wil dat haar inwoners gelijke kansen hebben op ontplooiing, talentontwikkeling, werk, leren, ontmoeten en ontspannen. Ongeacht hun achtergrond of inkomen. De Rekenkamer Zeist heeft het initiatief genomen om de gemeenteraad een handvat te bieden om te volgen hoe het staat met participatie in Zeist.

Het vertrekpunt was de ambitie om een handzaam instrument te ontwikkelen dat focust op de hoofddoelen die de gemeente nastreeft in het sociaal domein. In een dynamisch participatietraject met partners binnen en buiten de gemeente is door 7Zebra’s en de rekenkamer toegewerkt naar een sociale wandelkaart met een set cruciale indicatoren om de tien hoofddoelen van de gemeente te monitoren. Ook zijn aan de tien hoofddoelen cruciale prestaties verbonden: concrete activiteiten die het verschil (kunnen) maken voor inwoners van Zeist in termen van meedoen in de samenleving. Als deze activiteiten worden uitgevoerd, is de kans groot dat doelen worden behaald.

Met de sociale wandelkaart doet de rekenkamer een handreiking om doelen en prestaties in samenhang te volgen en erop te reflecteren. De wandelkaart beoogt daarmee ook een gespreksinstrument te zijn dat overzicht, inzicht en doorzicht kan gaan bieden in wat werkt en niet werkt. Niet alleen voor de raad maar voor iedereen die Zeist tot een plek maakt waar het veilig en stimulerend is om te leven. Bekijk de interactieve pdf en het filmpje dat de Rekenkamer Zeist er over maakte:

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *