Uitdagingen

7Zebra’s creëert ruimte voor overheid, ondernemers, partners en inwoners om samen maatschappelijke uitdagingen op te pakken.

lees meer ››

Impact

7Zebra’s laat resultaat achter. Daarom is de impact van de zebrahoef ons handelsmerk. Deze footprint staat symbool voor de verandering die de zebra’s in gang zetten.

lees meer ››

Streepjescode

7Zebra’s onderscheidt zich door de streepjescode, een unieke aanpak die als een merkteken verweven is in alle opdrachten.

lees meer ››

Portfolio

7Zebra’s is in diverse rollen bezig met wat er speelt in de samenleving: van de fysieke leefomgeving tot economie en veiligheid, van het sociaal domein tot democratische vernieuwing.

lees meer ››

Zebraveren

7Zebra’s inspireert met eigen producties en materialen: van publicaties, onderzoeksmethoden en gesprekstechnieken tot trainingen en themaontmoetingen.

lees meer ››

7Zebra's

7Zebra’s is een kudde bijzondere individuen, met elk een uniek strepenpatroon. Door samen op te trekken bieden de zebra’s een breed scala aan talenten en mogelijkheden.

lees meer ››

Contact

7Zebra’s haalt haar energie uit de samenwerking met betrokken opdrachtgevers, zowel in kleine opdrachten als in intensieve trajecten van lange adem.

lees meer ››

06-09-2021 – Cultuur is van iedereen. En heeft grote betekenis voor de samenleving. Daarom koos de gemeente Zutphen er nadrukkelijk voor gezamenlijk op te trekken in het proces naar de nieuwe cultuurnota: buiten de gemeente én binnen de gemeentelijke organisatie. Om cultuur structureel te verweven met andere beleidsdomeinen en daarmee in de Zutphense samenleving.

We organiseerden met het gemeentelijke kernteam een Week van Cultuur waarin we bouwstenen verzamelden voor de cultuurnota. ‘Reporters’ voerden verdiepende gesprekken met inwoners tijdens telefonische, online of echte cultuurwandelingen aan de hand van de Culturele Wandelkaart met vragen. Cultureel ondernemers vulden een online vragenlijst in en namen deel aan de Startbijeenkomst. En gaven hun inbreng over thema’s die tijdens de online gespreksronde werden uitgelicht: cultuur in de schijnwerpers, jongeren en cultuur, de Hanzehof als ‘Huis van de stad’. Ook andere partners en gemeentelijke beleidscollega’s namen daaraan deel. Van de rijke oogst van de Week van Cultuur werd één verhaal gemaakt. Dit verhaal werd teruggegeven aan de stad in de vorm van een film, gemaakt door twee jonge Zutphense kunstenaars, en een publicatie op de gemeentelijke website.

SAMEN het avontuur aangaan is dé expliciet gedeelde wens van cultuurspelers. Het wordt gezien als noodzakelijke voorwaarde om ‘De stad als podium’ betekenis te geven.

Benieuwd naar de materialen? Bekijk ze hier:
Cultuurnota De Stad als podium
Culturele Wandelkaart

Site by Alsjeblaft!