10-03-2022 – Heb je als gemeente een vraagstuk waarover je een representatieve groep wilt laten meedenken of meebeslissen? Geloof je in de kracht van onverwachte oplossingen van gewone mensen? Dan een burgerforum een participatiemethode om eens mee te oefenen! 7Zebra’s maakte een inspiratiebundel én organiseert een Doe-het-Zelf-LAB.

Steeds meer gemeenten, politieke partijen én deskundigen zien de meerwaarde van een burgerforum als participatiemethode om een geselecteerde groep te laten nadenken of meebeslissen over thema’s die complex zijn of gevoelig liggen. Deze vorm leidt namelijk tot een grotere betrokkenheid, verfrissende oplossingen en grotere acceptatie van besluiten. Mooie resultaten, maar werkt dat voor elk vraagstuk? En hoe ga je hiermee aan de slag?

7Zebra’s ontwikkelde een inspiratiebundel voor iedereen die meer wil weten over burgerfora en varianten daarvan en geeft voorbeelden van gemeenten die eerder al een burgerforum organiseerden. Overweeg je zelf aan de slag te gaan met de participatiemethode? Pak dan het handvat burgerforum erbij en leg in 5 stappen de basis voor een goed proces, en daarmee voor waardevolle uitkomsten en tevreden deelnemers. Of meld je aan voor het Doe-het-Zelf-LAB.

Doe-het-Zelf-LAB
Marte en Lisa helpen je als bewoner en ambtenaar met plezier op weg in het ontwerpen van een doordachte aanpak voor jouw praktijk. Op 17 mei en 9 juni organiseren we een samenwerkdag. Meedoen of meer weten? Neem dan contact op met Marte of Lisa.

Site by Alsjeblaft!