“Dromen, waarmaken”

Lisa Franke

Mijn passie ligt bij de samenleving en hoe we die gezamenlijk inrichten. Ik ben ervan overtuigd dat het democratischer kan, bijvoorbeeld door meer zeggenschap bij bewoners te leggen of door besluitvorming inclusiever te maken. Ik denk graag met je mee over democratische- en participatieprocessen, zoals een burgerbegroting of een G1000. Door mijn ervaring bij de Democratic Challenge kan ik perspectief bieden: wat gebeurt er al in andere gemeenten?

Ik ben een dromer, altijd op zoek naar mogelijkheden. Met mijn ondernemende aard, organisatietalent en doorzettingsvermogen kan ik veel in beweging zetten. De combinatie met mijn enthousiasme en brede lach maakt dat ik heel overtuigend kan zijn.

Naast 7Zebra’s werk ik voor Wijkkunde, een initiatief uit de Indische Buurt in Amsterdam. Bij Wijkkunde helpen we initiatiefnemers bij het realiseren van hun plannen voor een mooiere wijk door ze te verbinden aan buurtbewoners en andere experts. We proberen barrières weg te nemen, bijvoorbeeld als regels in de weg staan. Verder werk ik als projectleider aan verschillende projecten, zoals het organiseren van een jaarlijkse dag voor professionals in de lokale democratie.

Anderen zeggen over mij: “Lisa is een hands-on projectmanager met brede kennis en groot netwerk. Zij is positief in haar benadering en houdt op een vriendelijke manier grip op een project.” “Lisa gaat doordacht te werk, met respect voor de mensen met wie ze samenwerkt.”

Lisa Franke's zebraprint

  • Filosoof en politicoloog
  • Leerschool bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, onder andere bij de Democratic Challenge en Democratie in Actie
  • Inzetbaar als vormgever voor democratische processen, Wijkkunde-coördinator of projectleider

Contact leggen met Lisa Franke

Telefoon: 06 54 966 614
Site by Alsjeblaft!