Margot Gerritsen

Ik ben Margot

Je kunt mij bij terecht als je wilt weten hoe het zit. Ik help met het scherpstellen van de vraag en de manier van onderzoek doen. En ik voer het met of voor je uit. Het liefst zo actiegericht mogelijk: in gesprek aan de hand van op maat gemaakt gespreksmateriaal, en gericht op verbeteringen waar de samenleving iets van merkt.

De werkelijkheid van veel vraagstukken is complex. Ik schep er plezier (en eer) in om het zo behapbaar mogelijk te presenteren, in duidelijke taal en vorm. Als onderzoeker krijg ik veel energie van onderzoeken die geen doel op zich zijn, maar duidelijk gepositioneerd worden als een stap in een proces. Ik draag hier graag aan bij om overzicht, inzicht en doorzicht te scheppen.

‘Begin met het einde voor ogen’ is in mijn aanpak een belangrijk richtsnoer. Wat is de aanleiding en het doel van het onderzoek, wie moet en wil er iets met de resultaten en wat stelt dat voor eisen aan onderzoeksopzet en vorm?

De afgelopen jaren hebben we veel onderzoek uitgevoerd met en voor rekenkamers en rekenkamercommissies. Op vernieuwende manieren, zodat het onderzoeksproces bijdroeg aan de positieve beweging die de rekenkamers voorstonden, maar altijd vanuit een gedegen – en zo feitelijk mogelijke – basis.

Een opdrachtgever schreef over mij: ‘Margot is een goede onderzoeksprojectleider. Ze combineert gedegenheid en creativiteit. Bovenal is het fijn om met haar te werken.’

Foto van mozaïek ‘Laika’ van Erik A Frandsen, ARoS Kunstmuseum Aarhus

Margot's zebraprint

  • Studie Planologie aan de Universiteit van Amsterdam (1991-1996)
  • Projectmedewerker bij de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van Rijkswaterstaat (1996-1998)
  • Onderzoeker bij bureau B&A (1998-2010)
  • Inzetbaar voor: evaluatieonderzoek, interim onderzoeker en tijdelijke beleids- en bestuursondersteuning.

Contact leggen met Margot

Telefoon: 06 286 518 38
Site by Alsjeblaft!