7Zebra’s is in diverse rollen bezig met wat er speelt in de samenleving: van de fysieke leefomgeving tot economie en veiligheid, van het sociaal domein tot democratische vernieuwing.
Kunnen mensen hun weg vinden in de samenleving en meedoen? Worden zij ondersteund in hun vragen en zorgbehoeften? 7Zebra’s werkt aan opdrachten die aansluiten op de ontwikkelingen in het sociaal domein.
De regeldruk in de zorg is al jaren ontzettend hoog. De Ontregelbus helpt zorginstellingen (van huisarts tot ziekenhuis) met het oprekken van hun eigen regels.
Een nieuwe wijkvisie in 30 dagen met acht kompaspunten! Door te dromen in de VIPbus over levendige wijken en acties in te blikken om die dromen dichterbij te brengen.
Op ontdekkingsreis naar de bibliotheek van de toekomst. Via PleisterPlaatsOntmoetingen inspireren de bibliotheken elkaar en komen ze op nieuwe ideeën. Met een grootschalige Beursvloer als mijlpaal.
Opdrachtgever: Vereniging Openbare Bibliotheken, samen met lokale bibliotheken
Netwerkregisseurs vormen zich een gedeeld beeld hoe zij willen werken met collega’s en partners aan het realiseren van concrete maatschappelijke opgaven.
Meer dan 70 collega’s doordenken rode draden op verschillende routes die Rhedenaren kunnen volgen in het brede sociale verkeer. Het wordt een TomTom die mensen op eenvoudige, stimulerende manier helpt op weg naar hun bestemming.
Opdrachtgever: Gemeente Rheden, eerste stap naar Routeplanner
Evaluatie met jongeren en hun begeleiders in het kader van het pilotproject YoPro! (young professionals) waarin tellen en vertellen hand in hand gingen.
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost
Routekaart voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
Gespreksinstrument om te doordenken en te bespreken wie en wat mensen die psychisch kwetsbaar zijn nodig hebben aan contacten en mogelijkheden om te herstellen, in evenwicht te blijven en mee te doen.
Opdrachtgever: Gemeente Sittard-Geleen, in coproductie met gemeenten Stein en Beek, geïnspireerd op eerder visietraject
Interactief traject met samenwerkingspartners en bewoners, leidend tot het ‘verhaal’ over hoe de nieuwe gemeente de ondersteuning en tranformatie van hulp en zorg organiseert.
Opdrachtgever: Toekomstige gemeente Zevenaar: Zevenaar en Rijnwaarden
Visueel document dat de samenhang toont tussen beleidsplannen Wmo, Participatie en Jeugd. Met uitgangspunten voor de hele stad en conclusies over wat vastgehouden, versterkt, vernieuwd of verlaten moet worden.
Opdrachtgever: Gemeente Sittard-Geleen, samen met 170 (in)formele partners
Vorm geven aan de basisinfrastructuur in het sociaal domein
Maatschappelijke partners creëren met de gemeente een gedeeld toekomstbeeld over het functioneren van een infrastructuur met ontmoeting, informatie en ondersteuning als vertrekpunten.
Met de Ghanese gemeenschap en formele partners maakten we een plan om armoede onder Ghanese jongeren te voorkomen en te bestrijden waarin zij zelf de hoofdrol vervulden.
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost
Lokale en regionale partners willen het verschil maken met en voor kleine groep mensen die niet vanzelfsprekend participeren, door verslaving of beperking. Samen hakken zij knopen door om simpel, slim en samenhangend te werk te gaan met en voor specifieke groepen kwetsbare mensen in regio Venlo.
Over de maatschappelijke opgaven vanuit de visie van positieve gezondheid, waar de GGDrU aan bijdraagt met en voor de 26 gemeenten in de regio Utrecht.
Opdrachtgever: GGD Regio Utrecht, die ‘het verhaal’ op interactieve wijze tot leven wilde brengen.
Hoe ziet het samenspel tussen gemeente en tien culturele instellingen met budgetsubsidie eruit?
Opdrachtgever: Rekenkamer Schiedam-Vlaardingen, geïnspireerd door onze open en vernieuwende manier om samen met culturele instellingen vragen te beantwoorden.