Uitdagingen

7Zebra’s creëert ruimte voor overheid, ondernemers, partners en inwoners om samen maatschappelijke uitdagingen op te pakken.

lees meer ››

Impact

7Zebra’s laat resultaat achter. Daarom is de impact van de zebrahoef ons handelsmerk. Deze footprint staat symbool voor de verandering die de zebra’s in gang zetten.

lees meer ››

Nieuws

7Zebra’s houdt je op de hoogte.

lees meer ››

Streepjescode

7Zebra’s onderscheidt zich door de streepjescode, een unieke aanpak die als een merkteken verweven is in alle opdrachten.

lees meer ››

Portfolio

7Zebra’s is in diverse rollen bezig met wat er speelt in de samenleving: van de fysieke leefomgeving tot economie en veiligheid, van het sociaal domein tot democratische vernieuwing.

lees meer ››

Zebraveren

7Zebra’s inspireert met eigen producties en materialen: van publicaties, onderzoeksmethoden en gesprekstechnieken tot trainingen en themaontmoetingen.

lees meer ››

7Zebra's

7Zebra’s is een kudde bijzondere individuen, met elk een uniek strepenpatroon. Door samen op te trekken bieden de zebra’s een breed scala aan talenten en mogelijkheden.

lees meer ››

Contact

7Zebra’s haalt haar energie uit de samenwerking met betrokken opdrachtgevers, zowel in kleine opdrachten als in intensieve trajecten van lange adem.

lees meer ››

Energie en plezier, geen doorsnee

Makkelijk maakt 7Zebra’s het niet, wel spannend en leuk!

Route 2020 staat in het teken van DELEN, DURVEN, DOEN, gewoon op pad gaan en uitvinden wat wel en niet werkt. Om vervolgens de opgedane kennis en ervaring met elkaar te delen en de eigen aanpak te verrijken. De formule is dat de ene Bibliotheek een vraag stelt aan de andere. Op het reisschema staan PleisterPlaatsOntmoetingen, de campagne ‘De Bibliotheek maakt je rijker’, de proeftuinen en de parels. We werkten toe naar een slotevenement in de vorm van een beursvloer om een volgende fase in te luiden.

“De Zebra’s hadden snel zicht op de complexiteit en dynamiek van de branche en schetsten een realistisch eindresultaat. De uitwerking van de reismetafoor in concrete activiteiten geplaatst op een tijdlijn heeft in grote mate bijgedragen aan het vasthouden van de focus en het realiseren van de planning en het behalen van het beoogde resultaat. Een belangrijk uitgangspunt voor het project ‘van, door en met bibliotheken’ hebben de 7Zebra’s gehanteerd als ‘streng’ toetsingskader voor alles wat we deden. Deze sturing hield ons op koers. Ze hebben zich tot het einde van het project enthousiast en met veel energie ingezet. Het was heel plezierig om te werken met mensen die zich betrokken tonen, snel reageren, proactief ons ‘achter de vodden’ zitten, goede teksten schrijven, kennis hebben van communicatie-uitingen en constructieve feedback geven. De routekaart was bijvoorbeeld een gouden greep; op één A4tje stond ons hele verhaal en de planning, dit communiceerde heel effectief. Het is gaan gonzen! Mede dankzij de 7Zebra’s.”

Henriëtte de Kok
Reisleider Route 2020, Vereniging van Openbare Bibliotheken

Dit artikel is een bijdrage van Marte Kappert

Site by Alsjeblaft!