Uitdagingen

7Zebra’s creëert ruimte voor overheid, ondernemers, partners en inwoners om samen maatschappelijke uitdagingen op te pakken.

lees meer ››

Impact

7Zebra’s laat resultaat achter. Daarom is de impact van de zebrahoef ons handelsmerk. Deze footprint staat symbool voor de verandering die de zebra’s in gang zetten.

lees meer ››

Nieuws

7Zebra’s houdt je op de hoogte.

lees meer ››

Streepjescode

7Zebra’s onderscheidt zich door de streepjescode, een unieke aanpak die als een merkteken verweven is in alle opdrachten.

lees meer ››

Portfolio

7Zebra’s is in diverse rollen bezig met wat er speelt in de samenleving: van de fysieke leefomgeving tot economie en veiligheid, van het sociaal domein tot democratische vernieuwing.

lees meer ››

Zebraveren

7Zebra’s inspireert met eigen producties en materialen: van publicaties, onderzoeksmethoden en gesprekstechnieken tot trainingen en themaontmoetingen.

lees meer ››

7Zebra's

7Zebra’s is een kudde bijzondere individuen, met elk een uniek strepenpatroon. Door samen op te trekken bieden de zebra’s een breed scala aan talenten en mogelijkheden.

lees meer ››

Contact

7Zebra’s haalt haar energie uit de samenwerking met betrokken opdrachtgevers, zowel in kleine opdrachten als in intensieve trajecten van lange adem.

lees meer ››

Veranderen door te doen, niet vanachter het bureau

Al doende creëert 7Zebra’s met betrokkenen een nieuwe werkelijkheid.

“Je weet pas wat je weet als je het echt gevoeld hebt”. Deze dichtregel kwam langs op de dichtzuil in Schiedam en kleurde vanaf dag één het onderzoek dat we deden voor en met de Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen (RKC). We gingen meteen op stadssafari om gevoel te krijgen bij de stad en haar culturele rijkdom. En organiseerden groepsgesprekken om de verhalen te horen achter de feiten en cijfers.

De commissieleden kozen ons, omdat zij op een open en vernieuwende manier te werk wilden gaan om met alle betrokkenen twee vragen te beantwoorden: heeft de Schiedamse gemeenteraad de kaders zo vastgesteld dat de culturele instellingen hun doelen kunnen bereiken? En: vult de gemeente de rol van regisseur zo in dat bestuurders erbij blijven en ‘in control’ zijn zonder op de stoel te zitten van de instellingen die verantwoordelijk zijn voor een samenhangend aanbod van culturele activiteiten? We keken toekomstgericht terug. We vroegen alle spelers wat zij zouden willen vasthouden, versterken, vernieuwen en verlaten. In alle openheid reflecteerden zij op de verhalen die we voorlegden over het culturele samenspel. En op elkaars rol en handelswijze. De conclusies, lessen en aanbevelingen zijn samengebracht op een PraatPlaat, die uitnodigt om erover door te praten.

“Als Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen wilden wij op een vernieuwende, veranderende en inspirerende manier het onderzoek naar het Cultureel Samenspel in gemeente Schiedam uitvoeren. Dat is met 7Zebra’s meer dan gelukt. Onze keuze ging naar 7Zebra’s omdat zij het meest vergaand en gedurfd hierin zijn in hun onderzoeksaanpak. Dat heeft uiteindelijk geleid tot een onderzoek wat ook daadwerkelijk verrassend en van grote toegevoegde waarde is geweest. Voor diverse stakeholders is met volle overtuiging en enthousiasme een onderzoek neergezet. Dat heeft niet alleen deugdelijke en grondige conclusies opgeleverd. Het onderzoeksproces zelf is vooral van toegevoegde waarde gebleken voor zowel College en ambtelijke organisatie als Raad en culturele instellingen. Op zoek naar vernieuwing en verandering en het in gang zetten daarvan? Dan helpt 7Zebra’s je met een doorwerking van je aanbevelingen al voordat ze geformuleerd zijn. Ik wens u daarbij net zo veel succes en plezier als ik zelf heb mogen ervaren!”

Harald Lourens
Plaatsvervangend voorzitter Rekenkamercommissie Schiedam-Vlaardingen

Dit artikel is een bijdrage van Marte Kappert

Site by Alsjeblaft!